Mammi Eken

Mammi Eken

torsdag 9 juli 2015

I lördags sa Matte att det var badväder, nästan 30 gr Jag trodde vi skulle åka till nån strand, men icke.  Hon tog fram min badbalja, som jag tycker är jätteskön, och sen tvättade hon och duchade mig så jag mådde som en prins. Sen torkade hon mig med en stor handduk och sen tog hon något som hette "Fön", vilket jag inte alls tyckte om. Sen sa hon att jag liknade en dränkt katt !!! Kan hon inte se skillnad på katt och hund??
När jag hade torkat såg jag ut så här.
Sen var det ett himla springande här på söndagen. Först kom en sköterska, sen kom en läkare med en massa grejor och tog prover, och så blev jag instängd i köket!!! Sen ringde doktorn ett samtal och sen kom en stor bil och hämtade Husse. En ambulans sa matte. Var jätteledsen och ville inte ens sova hos matte den natten, utan låg på golvet. Jag höll på hela måndagen och tisdagen och bara letade efter Husse. Men sen kom han hem i går Onsdag se på kvällen och jag blev jätteglad. Han ville ha en kopp kaffe, så det fixade matte, och sen när han skulle tillbaka i sängen, blev det något galet. Han "kasade" ner på golvet och då ringde Matte "Nattjouren" och det kom 2 snälla                  killar och hjälpte Husse upp i sängen. Skönt.                       Sen har Matte en konstig idé, hon har alltid en skål med vatten och en ros och ett blad, som står på köksbordet, Från det att första rosenknoppen kommer till den sista på hösten
Så här ser det ut på bordet !!
 Matte är rätt så stolt över att hon har en orkideé som blommat i ett kör sen mer än 6 år tillbaka, och så har hon räknat druvklasarna som är uppe i 300 st, det brukar va 60-100 st. Vinrankan är över 25 år gammal.
Ha det så gott önskar jag, Elvis
Matte hälsar också.

7 kommentarer:

 1. Vilket äventyr du varit med om. Första bad, sedan husse som försvann - och som kom tillbaka först efter några dagar. Förstår att du var orolig!
  Din mattes idé med rosenskålen inspirerade verkligen mig, så nu ska jag går ut i trädgården (vilket inte hänt många gånger i år) och välja en vacker ros och göra likadant!
  Här fortsätter allt som vanligt med stora hål i magen som det rinner ifrån, besök på sjukan, akuten, vårdcentralen varje dag (snacka om att man är utled på Visby) men nu ska den mildaste cellgiftsbehandlingen sättas igång på tisdag och sen efter 2-3 veckor ska den utvärderas. Alltså om såren fortsätter att läka, eller om det blir sämre.....
  Susie, Rolle och busråttan Santos

  SvaraRadera
 2. Har varit riktigt bra i två dagar, men igår kväll och inatt har jag varit tvungen att ta till handdukar m.m. m.m. så får se vad dom säger på vc idag. Det var akuten som fixade det igår och i förrgår och dom är helt klart inte lika bra!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Jag glömde; Såg du den lilla glasskålen med rosen - inspirerad av dig!
  S

  SvaraRadera
 4. Jisses vad det händer mycket omkring dig lille Elvis. Men jag skrattade länge när din matte inte visste skillnaden mellan hund och katt.
  *ha ha ha*
  Men du ser verkligen fin och 'fluffig' ut när matte har blåst din päls. Man skulle kunna tro att du ska på hundutställning.
  Det sägs att jag och Maria ska åka och hälsa på er snart, jag bara väntar på klartecken från henne.
  En semester händer det mycket på, särskilt när Maria har barn i tonåren, men snart ska vi få gosa med dig Elvis.

  Jag ska nog 'apa efter' dig med den rosen i skålen. Ska ropa på Rolf och han får hämta en att pryda skålen med.
  Sköt om dig Elvis, (men det är ju din matte som sköter om dig, fniss') hälsa din matte Marianne och husse Uno.
  Klapp och kram/ Eva

  SvaraRadera
 5. Är nu inne på slutet av min andra ros, båda har varit aprikosfärgade även om det var två olika sorter, så idag när vi kommer hem från Visby (och omläggning) så ska jag byta ros - och färg!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 6. Vi ser oxå framtill att få träffa er alla tre.
  Egentligen bor vi inte så långt ifrån varann men tillräckligt för att tiden ska passa oss alla.
  Idag regnar det här och då blir det en dator dag.

  Rolf tog den första och närmaste ros han såg,
  nämligen kläng rosen vid köks väggen.
  Den blommar ovanligt sent i år, men mycket av växtligheten gör det, så nu har vi oxå något vackert i en skål på köksbordet.
  Nu ska jag läsa i den nya trädgårds tidningen.
  Må väl kram / Eva

  SvaraRadera
 7. Som du kanske såg så blev det en ros i aprikos till. Jag har nämligen gått om såna! Fast den här gången var den lite gulare, men nästa gång MÅSTE jag byta färg! Just den här kom från en klängros i min lilla "folly" så den tillhör dom jag satte först. Det har ju blivit en hel del sen dess, men jag är fortfarande lite ambivalent till rosor - dom är ju så hemskt taggiga!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera

Jag blir så glad, för varenda kommentar.