Mammi Eken

Mammi Eken

söndag 26 juli 2015

Vilken vecka, så bra .


Så positivt har vi inte haft det på länge, p gr a sjukdom bl.a
Det började förra veckoslutet, med ett "grillparty" hos oss. Vi blev ganska många: Vi två, våra barn med respektive, barnbarn och ett litet barnbarnsbarn !! Vi hade jättetrevligt i många timmar. En kul grej, var när vår son skulle "provsmaka" en vindruva, har c:a 300 klasar, men inte ätbara, först när de blir mörkblå. Han tog alltså ett enda GRÖNT bär, men milda himmel vilka grimaser det blev. Vi skrattade hjärtligt allihop.
På tisdagen var vi bjudna till vår dotter med sambo, till en sommarstuga de hyrde i Norje (i Blekinge). Hon hade förklarat vägen noga dit och den var uppskriven med alla kännetecken, Ta till höger där, nästa rondell rakt fram osv. osv. När vi är nästan framme, ringer telefonen, och Uno svarar eftersom jag kör. Det är min syster från Falköping, som jag inte träffat på några år, dels har hon varit riktigt sjuk, och så kan vi ju inte köra upp dit p gr a att Uno får dialys varannan dag. Kommer så småningom fram till sommarstugan, där jag berättar om vår tel.samtal. De är alltså här nere i Skåne, och skulle överraska oss, så är vi mot Blekinge. Det slutar med att vår dotter ringer upp dem och bjuder in dem till Norje. De hade vunnit på nånting och priset var övernattning och frukost på ett hotell i Kristianstad.
Det blev en mycket glad och trevlig dag, med tanke på den överraskningen. Vi blev bjudna på underbar mat med tillbehör. Sen åkte vi hem till oss, och fikade och det blev ett långt och trevligt samtal.

Då är vi framme vid onsdag. Jag hade äntligen fått en tid hos en läkare som jag sökt efter länge. Besöket blev över förväntat. Då jag ändå var inne stan, blev det lite shopping, på naturligtvis inte nödvändiga grejor, men vad då !

Det här är början på en rosenbåge som är tänkt att slingra sig runt dessa elektrikerrör. Tror nog att det blir o.k.
Nu kommer höjdpunkten på alla posiviteter !!! Får besök av 2 bloggvänner: Knatten och hennes mor Eva med make. Tyvärr går dessa positiva saker alldeles för fort. Men de fick i alla fall se alla sorters ogräs, som kan finnas i rabatter. Av kända orsaker hinner jag inte med att hålla i ordning, som jag borde. Innan Uno blev sjuk delade vi på de flesta arbeten som tillhör hus och trädgård.
Tyvärr gick deras besök alldeles för fort, tiden bara rusar, när man har trevligt. Det var med sorg i hjärtat vi tog farväl av de.
Det här en ny rabatt som tillkom efter att stenar tagits bort, där den nya vägen skall fram, rakt igenom vår trädgård, och stänga av infarten till vår Hantverksgård. Här var 3 stora rosenbuskar, som var för bedrövliga. Killarna som jobbade med vägen var snälla och hjälpsamma. Tog bort rosenbuskarna och la 3 stora stenar där. Har satt en del växter, som bl a kommer till våren. Trädet i mitten är ett Syrénträd, skall bli kul att se om det funkar till våren.
Fjärilsbuskarna blommar för fullt, men har faktiskt inte sett en enda fjäril, var är de ?
Ha det så gott
Marianne

3 kommentarer:

 1. Tack snälla Marianne för en trevlig eftermiddag hos er, visst gick tiden fort som alltid när man har det trevligt.
  Det var nog två tre år sedan vi träffades sist, men nu fick vi chansen att träffa Uno och Elvis och det var också väldigt trevligt och kul.
  Humor har ni bägge två fast ni har fått gå igenom en massa elände i livet m.m. Elvis är väl också den som gör livet glatt för er och andra besökare. Ja de fyrbenta vännerna gör livet extra levande.
  Tack också för den mycket goda smörgåstårtan ni bjöd på, vi sa att det var den godaste tårtan vi ätit någonsin, annorlunda smaker mkt GOD.
  Den var verkligen inte en traditionell tårta, utan speciell med lite medelhavs smaker av deras kryddor m.m.
  Ja ni hade verkligen en vecka som ni inte glömmer i första taget, *fniss* men den var precis som du skrev en positiv god vecka.

  Klart att vi ska ses, men det blir inte i morgon, hi hi . . .
  Sköt om er och må väl, kram Eva och Rolf

  SvaraRadera
 2. Det var såå trevligt att ses Mammi. Och vi ses nog igen. Tack för goaste smörgåstårtan. /knatten

  SvaraRadera
 3. Herregu´ vad ni har roat er! Jag är enormt avundsjuk för att träffa vänner/släktingar är det absolut roligaste som finns!!
  Här blev det "bara" min årsdag (Använder ni i Skåne också det uttrycket när man fyller år?) som vi hade lite festligt på, sen har allt återgått till det normala. Alltså omläggningar varje dag!
  Så idag bär det av till Visby alldeles strax. idag ska Rolle dock få vara hemma och slappa. Kan behöva det eftersom han kör hårt varje dag. Igår klippte han gräset i parken och i förträdgården när vi kommit hem från Visby, plus att han på morgonen hade kratsat/slipat vår 10 m långa stengång till ytterdörren. Den var alldeles svart av alger och det gick inte att få bort med högtryckstvätten. Dessutom så hade det kommit upp en massa ogräs IGEN i springorna, så han hade tröttnat. Efter rengöringen så sprutade han trädgårdsättika, både på förmiddagen OCH på kvällen. Först därefter kunde han komma ut till mig på altanen och njuta lite (se eftermiddagens blogginlägg).
  STOR KRAM till er alla tre
  Susie

  SvaraRadera

Jag blir så glad, för varenda kommentar.