Mammi Eken

Mammi Eken

måndag 9 november 2015

glädje eller sorg i ögonen, det är bara att välja !!!!

Hur konstigt det än kan tolkas, är det faktiskt sant. Hade varit på min vanliga shoppingtur och blev lite sen. När jag kom hem stod vår dotter och barnbarn här (även barnbarns barn men han sov i sin vagn) De stod alla och grät, med tårarna forsande utmed kinderna. 

En kompis hade kört här förbi och ringde hit och berättade att mormors katt troligen blivit överkörd.Vårt barnbarn tar bilen och letar efter den.Hittar den och tar med den hem. Trots varningssignaler, var det nästan livsfarligt att stanna på vägen. När jag kom hem låg vår stackars katt ganska tilltufsad och stendöd i en plastlåda. Sen jag konstaterat att det var Saya, sen blev det begravning. Hon lades i en kartong inklädd med silkespapper och blommor över. Sen grävdes en grav och som vanligt med djurbegravningar här, står vi i en ring och sjunger "Tryggare kan ingen vara" En tradition sen många år tillbaka,började med en liten undulat. Vi kunde ju inte göra mer, utan sen blev det Begravningskaffe.Vår Saya var en vanlig bondkatt eller "Tigrerad Europe" som sägs. Vi var naturligtvis ledsna och tänkte på Elvis, som blev av med sin lekkamrat. Efter någon timme skulle jag gå upp på andra våningen och hämta några grejor. Vem tror ni ligger där på soffan, jo Saya. Vems den katten som vi begravde var, har vi ingen aning om, men en hedersam begravning fick hon. Det blev glädjetårar när jag ringde och berättade det hela.
Man skall ju inte vända ryggen till, men det gäller inte Elvis och Saya.
Vi är nu inne snart på det 5:e året, med en sängbunden make. Finns nog ingen "sjukdom" utan han blivit drabbad. Eftersom jag inte precis är i de yngre  tonåren, finns det ju gränser för mig också. Han blev beviljad en veckas avlastning på ett mycket omtyckt Rehabhem. Packade grejor, satt och märkte kläder och var helt klar på måndagen, då han var på Dialys. Hade beställt Färdtjänst och
ordnat allt. När han kommit hem på måndagen, ringer hans Dr och säger att han absolut inte får åka dit. Han hade fått någon infektion som han fick mycket stark antibiotika för. Eftersom det är "svaga" personer på detta rehabhem, var risken stor för smitta. Våra barn, utan min vetskap hade planerat hela min frivecka. Allt blev ju inställt, utom en sak: Vår ena dotter hade ordnat biljetter till Teaterbaren, med mat och underbar underhållning.(Hemtjänsten körde hit en gång i timmen och kollade här)En helt underbar kväll. jag fick en "present" av Janne Loffe Carlsson, (skådisen som numera bor här nere: satt ungefär 1 m från estraden, "första parkett" Han frågade först vad jag hade i drinken Rom &  Cola sa jag, då behöver du något tilltugg, sa han och då fick jag denna !!!!


Tur att ni inte hör mig, har alltså köpt en ny dator, och den vill absolut inte göra som jag eller min gamla dator gjorde.Ännu mera strul, har även köpt en ny "mobil" med finesser så det skriker om den, vad den nu skall vara bra för.
Försökte i går att skriva ett ganska viktigt brev, till en myndighet, och trodde i min enfald att den funkar som den gamla. Alltså klicka på dokument så kommer sidan upp automatiskt. När jag klickar på samma knapp på den här vildbasaren, så kommer bara en lista med skrivna dokument upp, som jag sparat alltså.De som tillverkar sådana här grejor, fattar de inte att det finns äldre som inte hänger med, och ingenstans att fråga. Skall jag vara helt ärlig, så har jag jobbat med datorer, på den tiden det var hålkort, och man fick stå på en stol för att nå upp till "centralen" Till råga på allt negativt med den här nya, så stavar den som en galning !!!
Håller även på att klippa ner alla våra 300 st vinklasar, som tyvärr inte mognat. De smakar pest!
Ha det så gott
Marianne

11 kommentarer:

 1. Ja, jag både fnissade och fick en tår i ögonvrån! Vilket förstärktes när jag kom till resten av inlägget. Ni har det inte lätt...
  När det gäller vindruvor så gav jag upp efter att ha kokat ett tiotal små burkar med svart vindruvs- och chiligelé och ett antal lådor med röd vindruvssaft (som jag ska göra kräm på till Rolle under vintern). Sen tog Rolle in en bunke där han rensade hälften från kärnor och skal - tog timmar. Sen kokade han en urvattnad kräm på som knappt gick att äta. Han hade visserligen tittat på ett recept, men hällt på alldeles för mycket vatten. Jag var inte hemma.....
  Resten av vindruvorna (orensade) kokade jag först saft på och sen en GOD kräm. Men det är inte klokt vad druvorna växt, skulle egentligen klippa ner dom nu innan jul - men det är inget kul väder och inte när jag ända upp heller så jag måste få hjälp.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 2. Du som gillar thrillers - gå in på min blogg och kolla vad mördaren jag skrev om igår själv skriver om sin framfart. Han verkar mest oroa sig för detaljer som är fel - om själva morden skriver han inte mycket och att känna sig skyldig verkar inte finnas på hans karta!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Hejsan, Hoppas att livet blivit lite bättre sista tiden! Det lät ju inte alltför kul senast!!
  Här är det upp och ner. Visst har det varit en otroligt härlig höst, synd bara att jag inte orkat njuta av den ordentligt. Är jättetrött av cellgiftet (har 1,5 omgång kvar så till jul är det färdigt) så några skogsprommisar med Santos har det inte blivit tyvärr. Speciellt idag när den första frosten har kommit och det är både vackert - och kallt. Det senare gillar vi dock inte.....
  På onsdag ska stackars Santos opereras. Han har haft en pytteliten mjuk bula i ena ljumsken. Bara i skinnet. Men nu har bulan börjat växa och tappat hår och han slickar på den också, så nu måste den bort. Veterinären trodde dock inte att det var något riktigt farligt. Får se efter cellprovet, håller tummarna!
  Ovanpå det så har grannarnas tikar börjat löpa (dom bor 400 m bort, men hundar känner ju lukten ändå), så Santos är skitjobbig. Han är - eller har varit rättare sagt - en avelshund med 3 kullar efter sig så han vet precis vad det är frågan om. Han äter inte - jo kanske lite framåt 22-tiden. Han gnäller nästan hela tiden och vill bara ut. Han kissar inte ordentligt utan småskvätter och han darrar i hela kroppen nästan hela tiden. Han är helt enkelt väldans pilsk.....
  Veterinären vill kastrera honom - men Rolle vägrar (förstår inte varför *fniss* men det verkar vara känsligt för män). Han vill inte ens låta honom få kemisk kastrering med en spruta. Det har han fått två gånger tidigare och det funkar jättebra, Men, nä, det ville inte Rolle den här gången! Hm!!
  Nä, nu ska jag göra iordning lunch till Rolle, Santos är det meningslöst att göra något åt och själv mår jag lite illa av cellgiftet så jag avstår just nu. får ta något lite senare.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 4. Livet börjar närma sig det "normala". Har två dagar med cellgift kvar på den här omgången, sen är det en veckas uppehåll och så två veckor med cellgift - sen är det slut. Hoppas jag! Man kan ju inte veta säkert, men mina värden är bra. Hålen i magen håller också på att växa igen helt, så på tisdag ska jag till kirurgen på sjukan i Visby och höra hur man ska bära sig åt när man inte kan skölja hålan och stoppa in saker!? Jag tror inte att dom vet, men man kan alltid hoppas.....
  KRAM och TREVLIG ADVENT
  Susie

  SvaraRadera
 5. Jag tycker inte att du har gjort någon "dundertabbe", tvärtom! Du har fixat så att du får in en rullstol bekvämt, det är väl jättebra. Och du, pengar har man ingen nytta av - det är vad man kan få för dom som är viktigt!! Och i ert fall blev det ju toppen!!!
  Idag var jag till kirurgen på sjukan och fick ett bra besked. Visserligen kommer det att ta lång tid innan det är helt läkt, men det såg bra ut i själva hålan. Frisk och fin vävnad. Sen håller ett av mina två återstående hål på att växa igen helt, vilket har oroat mig. Hur sköljer man och får ut vätskan om man bara har ett hål!? Jo, man lägger sig på mage, så nu ska hålet få växa igen helt och så ska jag tillbaka till - samma - kirurg efter jul. Sen kanske man måste gå in och kika med ett sånt där verktyg med kamera som man går in i näsan med. Men då måste det vara sterilt och ske på operationsavdelningen. Ja, ja - till sommaren är det nog bra.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 6. Här är det nu så mycket snö att parabolen inte kan ta emot TV-signalen. Så det blir 1, 2 och 4:an som är marksända som gäller ikväll.
  Just nu har jag ställt in lite rester i ugnen. Det blev så mycket lax över (både varmrökt, kallrökt och gravad) att jag gjort en laxpudding. Det brukar jag göra, för man orkar inte med så mycket vanlig julmat efter själva julen.
  Igår åt vi dock ingen julmat utan var bjudna på en "rådjursmiddag" hos våra goda vänner i Kube (som ligger ungefär 3 mil härifrån). Tyvärr kunde jag inte göra maten riktig rättvisa. Jag fick i mig den och det var jättegott, men fick gå ut 3 gånger på toa för att kräkas upp den sen. Det där med trådigt kött har jag svårt för efter min operation för 3 år sen(åtsnörpning av matstrupen). Fast efter det blev det hemgjord nyponsoppa med vispgrädde och små mandelbiskvier - och det gick ner!
  GOD FORTSÄTTNING
  Susie

  SvaraRadera
 7. GOTT NYTT ÅR önskar Eva och Rolf

  SvaraRadera
 8. Ja du, det här med växthus är inte lätt. Jag som älskar att sätta mig in i saker har stora problem. Först bestämma sig för vad man vill ha och var. Sen att hitta rätt fabrikat. Nu är vi inne på ett Classicum för nästan likadant växthus hos Willab går på 10.000:-mer - och så kl är det ju inte att slänga bort pengar.
  Däremot har jag lärt mig en el del, bl. a. att man inte ska ha sen på golvet. För det första; svårt att hålla rent och för det andra då gillar thydligen myrorna att krpa upp i springorna. Och myror har vi ju - fast aldrig inne om dom inte krupit upp på mig. Myror hatar mig nämligen.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Föst så blev kl istället för kul - fast det kunde bli ännu mer fel har jag lärt mig. Ursäkta att jag blir fräck nu, men historien är att en son/dotter mailade sin gamla mor som skulle ut på nån baluns. Så han skrev; "Hoppas du får kuk ikväll!" Kanske inte riktigt vad man skriver till sin mamma!!
   Jag tänker ALLTID på det när jag skriver KUL, men det kan ju bli andra fel tydligen.
   Sen var det massor av skrivfel, fingrarna går tydligen fortare än tankarna!
   KRAM och GOD FORTSÄTTNING
   Susie

   Radera
 9. Nämen, har du sålt hästen! Kom han till nått riktigt bra hem!? Sorgligt, men man kan ju inte spara på allt jämt. Fast vissa saker är det extra svårt att skilja sig från.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 10. Man kan ju inte påstå att ni haft tur med era kontakter med kommunen! Vad hopplöst det måste kännas när du kan stånga dig blodig utan att dom förstår vad fel dom gjort!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera

Jag blir så glad, för varenda kommentar.